fbpx

“ONZE GASTEN DELEN VRIJWEL ALTIJD EEN FOTO OP SOCIAL MEDIA ALS ZE BIJ ONS BINNEN ZIJN"

Tessa Zeilstra, Pluk Amsterdam

PLUK, AMSTERDAM

In de hippe 9 straatjes grenzend aan de Jordaan in Amsterdam, vind je Pluk. Een combinatie van een prachtig gedecoreerde lunchroom en een lifestyle winkel, helemaal passend in de huidige trend van ‘blurring’. Hier geniet je van een gezonde lunch en andere lekkernijen, waarna je en passant ook nog even een kadootje meeneemt voor jezelf of iemand anders.

Wie? Tessa Zeilstra en Inten Tauran

Wat? Horeca-ondernemers

Waar? Reeweg 19, Amsterdam

PLUK, AMSTERDAM

In de hippe 9 straatjes grenzend aan de Jordaan in Amsterdam, vind je Pluk. Een combinatie van een prachtig gedecoreerde lunchroom en een lifestyle winkel, helemaal passend in de huidige trend van ‘blurring’. Hier geniet je van een gezonde lunch en andere lekkernijen, waarna je en passant ook nog even een kadootje meeneemt voor jezelf of iemand anders.

Wie? Tessa Zeilstra en Inten Tauran

Wat? Horeca-ondernemers

Waar? Reeweg 19, Amsterdam

PLUK, AMSTERDAM

In de hippe 9 straatjes grenzend aan de Jordaan in Amsterdam, vind je Pluk. Een combinatie van een prachtig gedecoreerde lunchroom en een lifestyle winkel, helemaal passend in de huidige trend van ‘blurring’. Hier geniet je van een gezonde lunch en andere lekkernijen, waarna je en passant ook nog even een kadootje meeneemt voor jezelf of iemand anders.

Wie? Tessa Zeilstra en Inten Tauran

Wat? Horeca-ondernemers

Waar? Reeweg 19, Amsterdam

Pluk is bedacht door de zussen Tessa en Iris Zeilstra. Na de opening bleef Tessa er hangen, terwijl zus Iris even verderop op nummer 7 nog een tweede lunchroom runt. Pluk staat voor gezond eten. Iedere klant krijgt een uit eigen binnentuin vers geplukt kruidentakje mee, dat hier symbool voor staat.

Sinds de opening op Koningsdag 2014 is het een komen en gaan van toeristen, hippe twintigers en dertigers en bewoners uit de buurt. Het is er geen dag rustig geweest. Geen wonder. Het is de perfecte plek om even een broodje te eten tijdens een dagje winkelen in de inmiddels internationaal beroemde ‘9 straatjes’. En als je even wat minder tijd hebt, neem je gewoon een lekker broodje mee.

‘Voor het leveren van het brood kozen we voor Bakkerij Bussing’, vertelt Tessa. ‘Op de Horecava in Amsterdam maakten m’n zus en ik er voor het eerst kennis mee. Het gepresenteerde vijgen-notenbrood trok ons over de streep om verder te proeven en te ontdekken. Het werd uiteindelijk B’rustiek, omdat de korst daarvan zo krokant is. En de smaak natuurlijk, die is echt heerlijk!’

Pluk is bedacht door de zussen Tessa en Iris Zeilstra. Na de opening bleef Tessa er hangen, terwijl zus Iris even verderop op nummer 7 nog een tweede lunchroom runt. Pluk staat voor gezond eten. Iedere klant krijgt een uit eigen binnentuin vers geplukt kruidentakje mee, dat hier symbool voor staat.

Sinds de opening op Koningsdag 2014 is het een komen en gaan van toeristen, hippe twintigers en dertigers en bewoners uit de buurt. Het is er geen dag rustig geweest. Geen wonder. Het is de perfecte plek om even een broodje te eten tijdens een dagje winkelen in de inmiddels internationaal beroemde ‘9 straatjes’. En als je even wat minder tijd hebt, neem je gewoon een lekker broodje mee.

‘Voor het leveren van het brood kozen we voor Bakkerij Bussing’, vertelt Tessa. ‘Op de Horecava in Amsterdam maakten m’n zus en ik er voor het eerst kennis mee. Het gepresenteerde vijgen-notenbrood trok ons over de streep om verder te proeven en te ontdekken. Het werd uiteindelijk B’rustiek, omdat de korst daarvan zo krokant is. En de smaak natuurlijk, die is echt heerlijk!’

Pluk is bedacht door de zussen Tessa en Iris Zeilstra. Na de opening bleef Tessa er hangen, terwijl zus Iris even verderop op nummer 7 nog een tweede lunchroom runt. Pluk staat voor gezond eten. Iedere klant krijgt een uit eigen binnentuin vers geplukt kruidentakje mee, dat hier symbool voor staat.

Sinds de opening op Koningsdag 2014 is het een komen en gaan van toeristen, hippe twintigers en dertigers en bewoners uit de buurt. Het is er geen dag rustig geweest. Geen wonder. Het is de perfecte plek om even een broodje te eten tijdens een dagje winkelen in de inmiddels internationaal beroemde ‘9 straatjes’. En als je even wat minder tijd hebt, neem je gewoon een lekker broodje mee.

‘Voor het leveren van het brood kozen we voor Bakkerij Bussing’, vertelt Tessa. ‘Op de Horecava in Amsterdam maakten m’n zus en ik er voor het eerst kennis mee. Het gepresenteerde vijgen-notenbrood trok ons over de streep om verder te proeven en te ontdekken. Het werd uiteindelijk B’rustiek, omdat de korst daarvan zo krokant is. En de smaak natuurlijk, die is echt heerlijk!’

Wat is het geheim achter het succes van Pluk?

Gezond is in. En laat Pluk daar nou perfect op inspringen met gezonde broodjes, frisse salades, verse sappen en smoothies. Neem bijvoorbeeld de pizza met een bodem van bloemkool. ‘Dat is net te veel werk om zelf te maken en bij ons kun je hem eens komen proeven’, vertelt Tessa enthousiast.

‘De combinatie van lunchen en lifestyle maakt Pluk net even anders. Je moet gewoon wel even binnen kijken als je al die mooie dingen ziet. Op de counter staan altijd zelfgemaakte taarten en andere lekkernijen en direct om de hoek van de deur verkopen we ook nog verse groenten, die we presenteren in grote rieten manden. Er zijn zelfs mensen die daar speciaal foto’s van komen maken.

‘De locatie is zeker een plus’, vertelt collega en winkelmanager Inten verder. ‘De 9 straatjes middenin de grachtengordel van Amsterdam is een echte bezienswaardigheid en trekt veel toeristen en winkelende mensen. Vrijwel iedere bus of tram rijdt er langs, maar ook te voet is het goed te bereiken vanaf het Centraal Station via de Dam’.

‘En last but not least, ons interieur is een echte eyecatcher. Het is een plek waar je naast gezond en lekker eten inspiratie op kunt doen met onze interieur spulletjes. Wij vinden het belangrijk dat mensen zich hier thuis voelen. Of je nu alleen achter je computer, zit of samen met een vriendin of vriend bent.

Wat is het geheim achter het succes van Pluk?

Gezond is in. En laat Pluk daar nou perfect op inspringen met gezonde broodjes, frisse salades, verse sappen en smoothies. Neem bijvoorbeeld de pizza met een bodem van bloemkool. ‘Dat is net te veel werk om zelf te maken en bij ons kun je hem eens komen proeven’, vertelt Tessa enthousiast.

‘De combinatie van lunchen en lifestyle maakt Pluk net even anders. Je moet gewoon wel even binnen kijken als je al die mooie dingen ziet. Op de counter staan altijd zelfgemaakte taarten en andere lekkernijen en direct om de hoek van de deur verkopen we ook nog verse groenten, die we presenteren in grote rieten manden. Er zijn zelfs mensen die daar speciaal foto’s van komen maken.

‘De locatie is zeker een plus’, vertelt collega en winkelmanager Inten verder. ‘De 9 straatjes middenin de grachtengordel van Amsterdam is een echte bezienswaardigheid en trekt veel toeristen en winkelende mensen. Vrijwel iedere bus of tram rijdt er langs, maar ook te voet is het goed te bereiken vanaf het Centraal Station via de Dam’.

‘En last but not least, ons interieur is een echte eyecatcher. Het is een plek waar je naast gezond en lekker eten inspiratie op kunt doen met onze interieur spulletjes. Wij vinden het belangrijk dat mensen zich hier thuis voelen. Of je nu alleen achter je computer, zit of samen met een vriendin of vriend bent.

Wat is het geheim achter het succes van Pluk?

Gezond is in. En laat Pluk daar nou perfect op inspringen met gezonde broodjes, frisse salades, verse sappen en smoothies. Neem bijvoorbeeld de pizza met een bodem van bloemkool. ‘Dat is net te veel werk om zelf te maken en bij ons kun je hem eens komen proeven’, vertelt Tessa enthousiast.

‘De combinatie van lunchen en lifestyle maakt Pluk net even anders. Je moet gewoon wel even binnen kijken als je al die mooie dingen ziet. Op de counter staan altijd zelfgemaakte taarten en andere lekkernijen en direct om de hoek van de deur verkopen we ook nog verse groenten, die we presenteren in grote rieten manden. Er zijn zelfs mensen die daar speciaal foto’s van komen maken.

‘De locatie is zeker een plus’, vertelt collega en winkelmanager Inten verder. ‘De 9 straatjes middenin de grachtengordel van Amsterdam is een echte bezienswaardigheid en trekt veel toeristen en winkelende mensen. Vrijwel iedere bus of tram rijdt er langs, maar ook te voet is het goed te bereiken vanaf het Centraal Station via de Dam’.

‘En last but not least, ons interieur is een echte eyecatcher. Het is een plek waar je naast gezond en lekker eten inspiratie op kunt doen met onze interieur spulletjes. Wij vinden het belangrijk dat mensen zich hier thuis voelen. Of je nu alleen achter je computer, zit of samen met een vriendin of vriend bent.

Welke trends signaleer je op lunchgebied?

Er is veel vraag naar gezonde en biologische lekkernijen. We maken veel zelf en kopen zoveel mogelijk biologisch in. We bakken appeltaart, carrot- en bananencake en ander lekkers. Bananenpannenkoeken doen het ook goed, want die zijn bij ons gluten- en lactosevrij. Binnenkort verkopen we ook brood van speltmeel van Bakkerij Bussing.

Het eten moet er gezond en mooi uitzien. Onze gasten delen vrijwel altijd een foto op social media als ze bij ons binnen zijn. Lunchen buiten de deur is op dit moment erg populair. Het lijkt wel of ze met hun bericht op Instagram of Facebook willen zeggen: ‘Ik ben op dit moment bij Pluk, dé hotspot op het gebied van gezond en lifestyle’. Waar lunch jij?’

Het lekkerste broodje dat iedereen moet proberen?

Tessa: ‘Het lekkerste broodje van Bussing is de B’rustiek bruin. Mooi dik gesneden en royaal belegd met kip, bacon, avocado, tomaat, kerriemayonaise, rucola en komkommer. De opmaak is hierbij belangrijk, want dan wordt een foto van het broodje gedeeld op social media’. En dat heeft Pluk goed in de vingers, met al meer dan 10.000 volgers op Instagram.

Naar B'rustiek Bruin

Welke trends signaleer je op lunchgebied?

Er is veel vraag naar gezonde en biologische lekkernijen. We maken veel zelf en kopen zoveel mogelijk biologisch in. We bakken appeltaart, carrot- en bananencake en ander lekkers. Bananenpannenkoeken doen het ook goed, want die zijn bij ons gluten- en lactosevrij. Binnenkort verkopen we ook brood van speltmeel van Bakkerij Bussing.

Het eten moet er gezond en mooi uitzien. Onze gasten delen vrijwel altijd een foto op social media als ze bij ons binnen zijn. Lunchen buiten de deur is op dit moment erg populair. Het lijkt wel of ze met hun bericht op Instagram of Facebook willen zeggen: ‘Ik ben op dit moment bij Pluk, dé hotspot op het gebied van gezond en lifestyle’. Waar lunch jij?’

Het lekkerste broodje dat iedereen moet proberen?

Tessa: ‘Het lekkerste broodje van Bussing is de B’rustiek bruin. Mooi dik gesneden en royaal belegd met kip, bacon, avocado, tomaat, kerriemayonaise, rucola en komkommer. De opmaak is hierbij belangrijk, want dan wordt een foto van het broodje gedeeld op social media’. En dat heeft Pluk goed in de vingers, met al meer dan 10.000 volgers op Instagram.

Naar B'rustiek Bruin

Welke trends signaleer je op lunchgebied?

Er is veel vraag naar gezonde en biologische lekkernijen. We maken veel zelf en kopen zoveel mogelijk biologisch in. We bakken appeltaart, carrot- en bananencake en ander lekkers. Bananenpannenkoeken doen het ook goed, want die zijn bij ons gluten- en lactosevrij. Binnenkort verkopen we ook brood van speltmeel van Bakkerij Bussing.

Het eten moet er gezond en mooi uitzien. Onze gasten delen vrijwel altijd een foto op social media als ze bij ons binnen zijn. Lunchen buiten de deur is op dit moment erg populair. Het lijkt wel of ze met hun bericht op Instagram of Facebook willen zeggen: ‘Ik ben op dit moment bij Pluk, dé hotspot op het gebied van gezond en lifestyle’. Waar lunch jij?’

Het lekkerste broodje dat iedereen moet proberen?

Tessa: ‘Het lekkerste broodje van Bussing is de B’rustiek bruin. Mooi dik gesneden en royaal belegd met kip, bacon, avocado, tomaat, kerriemayonaise, rucola en komkommer. De opmaak is hierbij belangrijk, want dan wordt een foto van het broodje gedeeld op social media’. En dat heeft Pluk goed in de vingers, met al meer dan 10.000 volgers op Instagram.

Naar B'rustiek Bruin