Het maken van Fries suikerbrood

Het recept van het Fries suikerbrood van Bussing is al zo oud en ongewijzigd, dat zelfs de bakkers niet exact weten hoe oud het is. Een dingen weten ze wel, dat dit het lekkerste suikerbrood is, staat als een paal boven water. Bekijk hieronder onze film over hoe ons suikerbrood tot stand komt.

Het maken van Fries suikerbrood

De receptuur

De receptuur bestaat uit 5 stappen.

Wanneer de meeste ingredienten in de kuip zitten wordt dat gedraaid tot een samenhangend deeg. Dan wordt de grove suiker erdoorheen gedraaid met de kaneel. De kaneel gaat als laatste, want dan behoud je mooi “slingers” van kaneel in het brood.

Dan wordt het deeg verwerkt en gevormd tot broodjes.

Die broodjes gaan vervolgens de rijskamer in. Daar staan ze ongeveer een uur. Tot ze mooi gerezen zijn.

Daarna gaan ze in de oven.

Het proces van bloem tot brood duurt ongeveer 2 uur en er worden wel 140 broden uit 1 deeg gemaakt.

En hoe eet de bakker zelf het liefst suikerbrood?

Warm uit de oven met roomboter.

Benieuwd naar een recept met Fries suikerbrood of andere zoete inspiratie?

Kijk dan bij onze RECEPT INSPIRATIES.