“HET GAAT VOORAL OM HET BROOD EN NIET WAT JE ER BIJ EN OP DOET"
SS ROTTERDAM
Na de eerste reis naar New York in 1959, vaart het ss Rotterdam veertig jaar lang over de wereldzeeën. Nu ligt het aan de kade van de Katendrechtsehoofd in Rotterdam. Bezoekers die aan boord gaan, wanen zich voor even op zee.
Wie? Raymon Rademaker
Wat? Chef-kok
Waar? SS Rotterdam
SS ROTTERDAM
Na de eerste reis naar New York in 1959, vaart het ss Rotterdam veertig jaar lang over de wereldzeeën. Nu ligt het aan de kade van de Katendrechtsehoofd in Rotterdam. Bezoekers die aan boord gaan, wanen zich voor even op zee.
Wie? Raymon Rademaker
Wat? Chef-kok
Waar? SS Rotterdam
SS ROTTERDAM
Na de eerste reis naar New York in 1959, vaart het ss Rotterdam veertig jaar lang over de wereldzeeën. Nu ligt het aan de kade van de Katendrechtsehoofd in Rotterdam. Bezoekers die aan boord gaan, wanen zich voor even op zee.
Wie? Raymon Rademaker
Wat? Chef-kok
Waar? SS Rotterdam
Chef-kok Raymon Rademaker vertelt: Er een weekend helemaal tussenuit of gewoon genieten van een kop goede koffie of een lekker broodje op het mooiste terras van Rotterdam: het kan allemaal op ss Rotterdam. Het is een heerlijke plek om te vertoeven met een speciale maritieme sfeer’.
Raymond werkte twee jaar geleden nog aan de overkant, in Hotel New York. Toen hij werd gevraagd om de oversteek te maken naar ss Rotterdam om daar de drie keukens die het schip telt aan te sturen, aarzelde hij geen moment. Omdat hij in Hotel New York gewend was aan de smaak van het brood en de goede service van Bakkerij Bussing, introduceerde hij het ook in de keukens van ss Rotterdam.
‘We bieden in de Club Room het complete assortiment van Bussing aan, incl. B’rustiek lunch in wit en bruin. Onze cateringafdeling verzorgt lunches voor 400 man’.
Chef-kok Raymon Rademaker vertelt: Er een weekend helemaal tussenuit of gewoon genieten van een kop goede koffie of een lekker broodje op het mooiste terras van Rotterdam: het kan allemaal op ss Rotterdam. Het is een heerlijke plek om te vertoeven met een speciale maritieme sfeer’.
Raymond werkte twee jaar geleden nog aan de overkant, in Hotel New York. Toen hij werd gevraagd om de oversteek te maken naar ss Rotterdam om daar de drie keukens die het schip telt aan te sturen, aarzelde hij geen moment. Omdat hij in Hotel New York gewend was aan de smaak van het brood en de goede service van Bakkerij Bussing, introduceerde hij het ook in de keukens van ss Rotterdam.
‘We bieden in de Club Room het complete assortiment van Bussing aan, incl. B’rustiek lunch in wit en bruin. Onze cateringafdeling verzorgt lunches voor 400 man’.
Chef-kok Raymon Rademaker vertelt: Er een weekend helemaal tussenuit of gewoon genieten van een kop goede koffie of een lekker broodje op het mooiste terras van Rotterdam: het kan allemaal op ss Rotterdam. Het is een heerlijke plek om te vertoeven met een speciale maritieme sfeer’.
Raymond werkte twee jaar geleden nog aan de overkant, in Hotel New York. Toen hij werd gevraagd om de oversteek te maken naar ss Rotterdam om daar de drie keukens die het schip telt aan te sturen, aarzelde hij geen moment. Omdat hij in Hotel New York gewend was aan de smaak van het brood en de goede service van Bakkerij Bussing, introduceerde hij het ook in de keukens van ss Rotterdam.
‘We bieden in de Club Room het complete assortiment van Bussing aan, incl. B’rustiek lunch in wit en bruin. Onze cateringafdeling verzorgt lunches voor 400 man’.
Wat is het geheim achter het succes van SS Rotterdam?
‘Het totaalconcept bepaalt het succes’, vervolgt hij. ‘Een kort bezoek voor een kop koffie of lunch behoort hier tot de mogelijkheden, maar als je wilt blijven slapen na lang tafelen, kan dat ook. We hebben meer dan 200 kamers en die zijn in het weekend allemaal bezet. Ook verzorgen we catering voor feesten en partijen, workshops en vergaderingen.
Op een mooie zomerse dag kijk je vanaf ons dakterras uit over de skyline van Rotterdam en kun je zelfs verkoeling zoeken in het zwembad’. Het ss Rotterdam is toegankelijk voor jong en oud. Verliefde stelletjes kunnen hier op cruise zonder te varen en er zelfs trouwen, mochten ze de rest van hun leven met elkaar willen doorbrengen.
Wat is het geheim achter het succes van SS Rotterdam?
‘Het totaalconcept bepaalt het succes’, vervolgt hij. ‘Een kort bezoek voor een kop koffie of lunch behoort hier tot de mogelijkheden, maar als je wilt blijven slapen na lang tafelen, kan dat ook. We hebben meer dan 200 kamers en die zijn in het weekend allemaal bezet. Ook verzorgen we catering voor feesten en partijen, workshops en vergaderingen.
Op een mooie zomerse dag kijk je vanaf ons dakterras uit over de skyline van Rotterdam en kun je zelfs verkoeling zoeken in het zwembad’. Het ss Rotterdam is toegankelijk voor jong en oud. Verliefde stelletjes kunnen hier op cruise zonder te varen en er zelfs trouwen, mochten ze de rest van hun leven met elkaar willen doorbrengen.
Wat is het geheim achter het succes van SS Rotterdam?
‘Het totaalconcept bepaalt het succes’, vervolgt hij. ‘Een kort bezoek voor een kop koffie of lunch behoort hier tot de mogelijkheden, maar als je wilt blijven slapen na lang tafelen, kan dat ook. We hebben meer dan 200 kamers en die zijn in het weekend allemaal bezet. Ook verzorgen we catering voor feesten en partijen, workshops en vergaderingen.
Op een mooie zomerse dag kijk je vanaf ons dakterras uit over de skyline van Rotterdam en kun je zelfs verkoeling zoeken in het zwembad’. Het ss Rotterdam is toegankelijk voor jong en oud. Verliefde stelletjes kunnen hier op cruise zonder te varen en er zelfs trouwen, mochten ze de rest van hun leven met elkaar willen doorbrengen.
Welke trends signaleer je op lunchgebied?
Een trend is dat het belegde broodje er puur uit ziet, zonder al teveel tierelantijnen. Het gaat vooral om het brood en niet wat je er bij en op doet. We willen ook graag dat het brood van Bussing zijn rustieke uitstraling behoudt. Verder is er de laatste tijd veel vraag naar gezonde voeding, zelfgemaakt, lactose- en glutenvrij. En dat is dan weer fijn aan het zuurdesembrood van Bussing: dat is lactosevrij.
Het lekkerste broodje dat iedereen moet proberen?
‘Een broodje Martino met een Camarque broodje, dubbeldonker of wit. De naam Martino wordt door twee verschillende lunchroom-eigenaren uit België geclaimd en is een pikante sandwich met filet americain, uitjes, augurkjes, mosterd, tabasco, zelfgemaakte tomatenchutney en een gekookt ei. Lekker pittig. Op een goede tweede plaats komt de BLT, oftewel een broodje ‘bacon, lettuce en tomato’ met huisgemaakte mayonaise op sandwichbrood van Bussing’.
Welke trends signaleer je op lunchgebied?
Een trend is dat het belegde broodje er puur uit ziet, zonder al teveel tierelantijnen. Het gaat vooral om het brood en niet wat je er bij en op doet. We willen ook graag dat het brood van Bussing zijn rustieke uitstraling behoudt. Verder is er de laatste tijd veel vraag naar gezonde voeding, zelfgemaakt, lactose- en glutenvrij. En dat is dan weer fijn aan het zuurdesembrood van Bussing: dat is lactosevrij.
Het lekkerste broodje dat iedereen moet proberen?
‘Een broodje Martino met een Camarque broodje, dubbeldonker of wit. De naam Martino wordt door twee verschillende lunchroom-eigenaren uit België geclaimd en is een pikante sandwich met filet americain, uitjes, augurkjes, mosterd, tabasco, zelfgemaakte tomatenchutney en een gekookt ei. Lekker pittig. Op een goede tweede plaats komt de BLT, oftewel een broodje ‘bacon, lettuce en tomato’ met huisgemaakte mayonaise op sandwichbrood van Bussing’.
Welke trends signaleer je op lunchgebied?
Een trend is dat het belegde broodje er puur uit ziet, zonder al teveel tierelantijnen. Het gaat vooral om het brood en niet wat je er bij en op doet. We willen ook graag dat het brood van Bussing zijn rustieke uitstraling behoudt. Verder is er de laatste tijd veel vraag naar gezonde voeding, zelfgemaakt, lactose- en glutenvrij. En dat is dan weer fijn aan het zuurdesembrood van Bussing: dat is lactosevrij.
Het lekkerste broodje dat iedereen moet proberen?
‘Een broodje Martino met een Camarque broodje, dubbeldonker of wit. De naam Martino wordt door twee verschillende lunchroom-eigenaren uit België geclaimd en is een pikante sandwich met filet americain, uitjes, augurkjes, mosterd, tabasco, zelfgemaakte tomatenchutney en een gekookt ei. Lekker pittig. Op een goede tweede plaats komt de BLT, oftewel een broodje ‘bacon, lettuce en tomato’ met huisgemaakte mayonaise op sandwichbrood van Bussing’.