fbpx

"ONZE GASTEN KOMEN GRAAG TERUG VOOR HET BROOD OMDAT HET ZO'N LEKKERE SMAAK HEEFT”

Michel Wetemans, In den Hoofdwacht

IN DEN HOOFDWACHT, ZWOLLE

Op de levendige Grote Markt van Hanzestad Zwolle bevindt zich de eeuwenoude Hoofdwacht. Diffuus daglicht valt binnen door de historische ramen van de hiernaar vernoemde brasserie ‘In den hoofdwacht’. Zodra je het restaurant binnenstapt, zou je kunnen denken dat je in een oud schilderij van een Hollandse meester terecht bent gekomen. De wijnvoorraad reikt, evenals de grote raampartijen, tot aan het hoge plafond. De geur van vers afgebakken brood komt je tegemoet. Chef-kok Michel is druk in de weer in de keuken. Zijn handen afvegend aan zijn witte kokshemd, komt hij tevoorschijn. Het gesprek met Michel kan beginnen.

Specialiteit: grote diversiteit in gerechten met daarop afgestemde wijnen in een prachtig ongekend historische ambiance

Wie? Michel Wetemans

Wat? Chef-kok

Waar? In den Hoofdwacht, Zwolle

IN DEN HOOFDWACHT, ZWOLLE

Op de levendige Grote Markt van Hanzestad Zwolle bevindt zich de eeuwenoude Hoofdwacht. Diffuus daglicht valt binnen door de historische ramen van de hiernaar vernoemde brasserie ‘In den hoofdwacht’. Zodra je het restaurant binnenstapt, zou je kunnen denken dat je in een oud schilderij van een Hollandse meester terecht bent gekomen. De wijnvoorraad reikt, evenals de grote raampartijen, tot aan het hoge plafond. De geur van vers afgebakken brood komt je tegemoet. Chef-kok Michel is druk in de weer in de keuken. Zijn handen afvegend aan zijn witte kokshemd, komt hij tevoorschijn. Het gesprek met Michel kan beginnen.

Specialiteit: grote diversiteit in gerechten met daarop afgestemde wijnen in een prachtig ongekend historische ambiance

Wie? Michel Wetemans

Wat? Chef-kok

Waar? In den Hoofdwacht, Zwolle

IN DEN HOOFDWACHT, ZWOLLE

Op de levendige Grote Markt van Hanzestad Zwolle bevindt zich de eeuwenoude Hoofdwacht. Diffuus daglicht valt binnen door de historische ramen van de hiernaar vernoemde brasserie ‘In den hoofdwacht’. Zodra je het restaurant binnenstapt, zou je kunnen denken dat je in een oud schilderij van een Hollandse meester terecht bent gekomen. De wijnvoorraad reikt, evenals de grote raampartijen, tot aan het hoge plafond. De geur van vers afgebakken brood komt je tegemoet. Chef-kok Michel is druk in de weer in de keuken. Zijn handen afvegend aan zijn witte kokshemd, komt hij tevoorschijn. Het gesprek met Michel kan beginnen.

Specialiteit: grote diversiteit in gerechten met daarop afgestemde wijnen in een prachtig ongekend historische ambiance

Wie? Michel Wetemans

Wat? Chef-kok

Waar? In den Hoofdwacht, Zwolle

Wat is het geheim achter het succes van ‘In den Hoofdwacht’?

Het zit ‘m eigenlijk al in de naam van onze locatie. In dit schitterende pand, ‘De Hoofdwacht’ mochten wij vorig jaar onze brasserie openen. Gezien de historie van dit pand krijgt ‘In den Hoofdwacht’ een opvallende plek in het kloppend hart van het Zwolse centrum. Een uitgelezen plek om van dinsdag tot en met zondag te genieten van heerlijke gerechten en een bijpassende wijn. Binnenkort zijn we ook op zondag open.

Wat ‘In den hoofdwacht’ bijzonder maakt, is dat wij een brasserie en wijnbar tegelijk zijn. Bij elk gerecht, overigens klaargemaakt door een zeer professioneel team, serveren wij een wijn die is afgestemd op het gerecht. Zou je bijvoorbeeld een driegangenmenu nemen met uiteenlopende gerechten, dan doen wij een suggestie voor een mooie wijn die bij elke afzonderlijke gang past.

Wat is het geheim achter het succes van ‘In den Hoofdwacht’?

Het zit ‘m eigenlijk al in de naam van onze locatie. In dit schitterende pand, ‘De Hoofdwacht’ mochten wij vorig jaar onze brasserie openen. Gezien de historie van dit pand krijgt ‘In den Hoofdwacht’ een opvallende plek in het kloppend hart van het Zwolse centrum. Een uitgelezen plek om van dinsdag tot en met zondag te genieten van heerlijke gerechten en een bijpassende wijn. Binnenkort zijn we ook op zondag open.

Wat ‘In den hoofdwacht’ bijzonder maakt, is dat wij een brasserie en wijnbar tegelijk zijn. Bij elk gerecht, overigens klaargemaakt door een zeer professioneel team, serveren wij een wijn die is afgestemd op het gerecht. Zou je bijvoorbeeld een driegangenmenu nemen met uiteenlopende gerechten, dan doen wij een suggestie voor een mooie wijn die bij elke afzonderlijke gang past.

Wat is het geheim achter het succes van ‘In den Hoofdwacht’?

Het zit ‘m eigenlijk al in de naam van onze locatie. In dit schitterende pand, ‘De Hoofdwacht’ mochten wij vorig jaar onze brasserie openen. Gezien de historie van dit pand krijgt ‘In den Hoofdwacht’ een opvallende plek in het kloppend hart van het Zwolse centrum. Een uitgelezen plek om van dinsdag tot en met zondag te genieten van heerlijke gerechten en een bijpassende wijn. Binnenkort zijn we ook op zondag open.

Wat ‘In den hoofdwacht’ bijzonder maakt, is dat wij een brasserie en wijnbar tegelijk zijn. Bij elk gerecht, overigens klaargemaakt door een zeer professioneel team, serveren wij een wijn die is afgestemd op het gerecht. Zou je bijvoorbeeld een driegangenmenu nemen met uiteenlopende gerechten, dan doen wij een suggestie voor een mooie wijn die bij elke afzonderlijke gang past.

Welke trends signaleer je op lunchgebied?

Mensen zijn tegenwoordig bewuster van wat ze eten. Ze willen weten waar onze producten vandaan komen. Onze chef maakt persoonlijk een keuze uit hoogwaardige biologische ingrediënten die het beste in onze gerechten tot hun recht komen. We bieden een wisselend aanbod. Van eend tot rundvlees, of vegetarisch op aanvraag. Ook serveren we dagelijks een catch of the day of een special of the day. En het leuke eraan is dat al onze gerechten een en dezelfde goed betaalbare prijs hebben.

‘In den Hoofdwacht’ is bovendien niet zozeer een gelegenheid voor de gehaaste eter. De mensen die hier voor het diner komen, vinden het prettig om wat langer te tafelen. Juist in deze gehaaste tijd, stellen mensen de tijd nemen voor kwaliteit op prijs.

Welke trends signaleer je op lunchgebied?

Mensen zijn tegenwoordig bewuster van wat ze eten. Ze willen weten waar onze producten vandaan komen. Onze chef maakt persoonlijk een keuze uit hoogwaardige biologische ingrediënten die het beste in onze gerechten tot hun recht komen. We bieden een wisselend aanbod. Van eend tot rundvlees, of vegetarisch op aanvraag. Ook serveren we dagelijks een catch of the day of een special of the day. En het leuke eraan is dat al onze gerechten een en dezelfde goed betaalbare prijs hebben.

‘In den Hoofdwacht’ is bovendien niet zozeer een gelegenheid voor de gehaaste eter. De mensen die hier voor het diner komen, vinden het prettig om wat langer te tafelen. Juist in deze gehaaste tijd, stellen mensen de tijd nemen voor kwaliteit op prijs.

Welke trends signaleer je op lunchgebied?

Mensen zijn tegenwoordig bewuster van wat ze eten. Ze willen weten waar onze producten vandaan komen. Onze chef maakt persoonlijk een keuze uit hoogwaardige biologische ingrediënten die het beste in onze gerechten tot hun recht komen. We bieden een wisselend aanbod. Van eend tot rundvlees, of vegetarisch op aanvraag. Ook serveren we dagelijks een catch of the day of een special of the day. En het leuke eraan is dat al onze gerechten een en dezelfde goed betaalbare prijs hebben.

‘In den Hoofdwacht’ is bovendien niet zozeer een gelegenheid voor de gehaaste eter. De mensen die hier voor het diner komen, vinden het prettig om wat langer te tafelen. Juist in deze gehaaste tijd, stellen mensen de tijd nemen voor kwaliteit op prijs.

Het lekkerste broodje dat iedereen moet proberen?

Voor al onze lunchgerechten en het tafelbrood voor bij het diner serveren we Pain de Camargue van bakkerij Bussing. Rustiek desembrood met een knapperige korst en open kruim. Veel gasten komen bij ons terug vanwege de lekkere smaak van dit ambachtelijke brood. Voor ons dus een waardevolle aanvulling op het gevarieerde menu.

Tijdens lunchtijd is de hamburger met het briochebroodje favoriet. Klassiek opgemaakt met dry-aged rundvlees, cheddarkaas, bacon en tomaat. Dit ietwat zoete hamburgerbroodje heeft een heerlijke roombotersmaak en is gemaakt van brioche- en tarwedeeg. Maar ook een witte Pain de Camargue met zalm en Hollandse garnaaltjes, mosterd en tijmsaus wordt met regelmaat besteld en ziet er prachtig opgemaakt uit.

Als ik vraag welk belegd broodje Michel persoonlijk aanbeveelt, twijfelt hij geen moment: een Camarque met garnalenkroketjes, augurkjes en tartaarsaus.

Pain de Camarque

Het lekkerste broodje dat iedereen moet proberen?

Voor al onze lunchgerechten en het tafelbrood voor bij het diner serveren we Pain de Camargue van bakkerij Bussing. Rustiek desembrood met een knapperige korst en open kruim. Veel gasten komen bij ons terug vanwege de lekkere smaak van dit ambachtelijke brood. Voor ons dus een waardevolle aanvulling op het gevarieerde menu.

Tijdens lunchtijd is de hamburger met het briochebroodje favoriet. Klassiek opgemaakt met dry-aged rundvlees, cheddarkaas, bacon en tomaat. Dit ietwat zoete hamburgerbroodje heeft een heerlijke roombotersmaak en is gemaakt van brioche- en tarwedeeg. Maar ook een witte Pain de Camargue met zalm en Hollandse garnaaltjes, mosterd en tijmsaus wordt met regelmaat besteld en ziet er prachtig opgemaakt uit.

Als ik vraag welk belegd broodje Michel persoonlijk aanbeveelt, twijfelt hij geen moment: een Camarque met garnalenkroketjes, augurkjes en tartaarsaus.

Pain de Camarque

Het lekkerste broodje dat iedereen moet proberen?

Voor al onze lunchgerechten en het tafelbrood voor bij het diner serveren we Pain de Camargue van bakkerij Bussing. Rustiek desembrood met een knapperige korst en open kruim. Veel gasten komen bij ons terug vanwege de lekkere smaak van dit ambachtelijke brood. Voor ons dus een waardevolle aanvulling op het gevarieerde menu.

Tijdens lunchtijd is de hamburger met het briochebroodje favoriet. Klassiek opgemaakt met dry-aged rundvlees, cheddarkaas, bacon en tomaat. Dit ietwat zoete hamburgerbroodje heeft een heerlijke roombotersmaak en is gemaakt van brioche- en tarwedeeg. Maar ook een witte Pain de Camargue met zalm en Hollandse garnaaltjes, mosterd en tijmsaus wordt met regelmaat besteld en ziet er prachtig opgemaakt uit.

Als ik vraag welk belegd broodje Michel persoonlijk aanbeveelt, twijfelt hij geen moment: een Camarque met garnalenkroketjes, augurkjes en tartaarsaus.

Pain de Camarque