Vlak op de grens van Gelderland en Brabant waar rivier de Waal beide provincies scheidt, ligt In Petto. Op een zonnige dag als vandaag, maar zoals we ons zo kunnen voorstellen ook op dagen als de wind raast om dit historische pand, is het goed toeven en voor eenieder wat wils. Want bij bistro In Petto is elke binnenlopende gast welkom. Van boeren, burgers, buitenlui, bazen, bommelderwaarders, belanghebbenden en belangstellenden tot Bosschenaren, Betuwenaren, ben-op-weggers en betweters.
Wie het Zuidhollandse Middelharnis binnenrijdt, ziet aan de overkant van de jachthaven restaurant l’Ambiance al liggen. Jordi Bos en Leander Kattestaart vestigden zich begin 2016 in dit sfeervolle en karakteristieke pand aan de haven. In maart openden zij hun deuren voor gasten die houden van puur, vers en de klassieke Franse keuken, in een moderne ambiance.
Wie het Zuidhollandse Middelharnis binnenrijdt, ziet aan de overkant van de jachthaven restaurant l’Ambiance al liggen. Jordi Bos en Leander Kattestaart vestigden zich begin 2016 in dit sfeervolle en karakteristieke pand aan de haven. In maart openden zij hun deuren voor gasten die houden van puur, vers en de klassieke Franse keuken, in een moderne ambiance.
Je kunt het niet missen. Centraal gelegen aan een knooppunt van uitvalswegen, torent het in rode steen opgetrokken Van der Valk Hotel Dordrecht boven alles uit. Het is er een komen en gaan van zakenmensen, dagjesmensen, toeristen en families in alle leeftijden. Uitgelicht: het lunchbuffet.
In hartje centrum op de Nieuwe Markt vind je ’t Paviljoen Roosendaal. Gehuisvest op het plein, in het markante ontwerp van René van Zuuk Architecten, is deze lunchroom een lust voor het oog en de maag.
Na de eerste reis naar New York in 1959, vaart het ss Rotterdam veertig jaar lang over de wereldzeeën. Nu ligt het aan de kade van de Katendrechtsehoofd in Rotterdam. Bezoekers die aan boord gaan, wanen zich voor even op zee.
Boerderij Meerzicht is de enige boerderij die mocht blijven staan toen het Amsterdamse bos destijds werd aangelegd, halverwege de jaren dertig.
In de hippe 9 straatjes grenzend aan de Jordaan in Amsterdam, vind je Pluk. Een combinatie van een prachtig gedecoreerde lunchroom en een lifestyle winkel, helemaal passend in de huidige trend van ‘blurring’. Hier geniet je van een gezonde lunch en andere lekkernijen, waarna je en-passent ook nog even een kadootje meeneemt voor jezelf of iemand anders.
Aan de noordzijde van de Hoeksche Waard ligt het prachtige dorp Oud-Beijerland. Met een grote diversiteit aan winkeltjes en verscheidene horecagelegenheden, een ideale plaats om een heerlijk dagje uit te gaan. Temidden van al deze bedrijvigheid in de pittoreske haven vind je het markante restaurant SMOOK. Gevestigd in een statig herenhuis gelegen aan de authentieke Havendam kijk je uit op de vele bootjes in de haven. Eenmaal binnen geniet je van de robuuste uitstraling en de smaakvolle inrichting. Niet alleen in het restaurant, maar ook in de open keuken met echte houtskoolgrill.
Wie het Zuidhollandse Middelharnis binnenrijdt, ziet aan de overkant van de jachthaven restaurant l’Ambiance al liggen. Jordi Bos en Leander Kattestaart vestigden zich begin 2016 in dit sfeervolle en karakteristieke pand aan de haven. In maart openden zij hun deuren voor gasten die houden van puur, vers en de klassieke Franse keuken, in een moderne ambiance.